Velký detox se blíží ke konci a je možné, že vám dochází nápady, co si uvařit. Tenhle rychlý salát se hodí jak na oběd, tak na svačinu, zasytí, pročistí a třeba ho zařadíte do jídelníčku i po očistě. Suroviny: (2Číst více
Nejrychlejší a nejzdravější salát
Burgery z cizrny a kapusty
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Tentokrát jsme se rozhodly představit recept, který je velmi nenáročný na suroviny, i peněženku, zároveň obsahuje hodně živin. Hodí se skvěle jako svačina na cesty, nebo jako oběd do krabičky do práce. Pro 6 osob Suroviny: 1 baleníČíst více
Salát z čočky a petrželky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3. Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více
Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí. Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více
Čočkoto se zelenými fazolkami a feta sýrem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Čočka na „dahl“ je jako továrna nabytá nutriční energií! Dahl je tradiční indický pokrm, který vám v budoucnu také představíme (i když spousta z vás ho již jistě zná). V tomto receptu používáme čočku, která se tradičně kČíst více
Metabolický fresh
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Grepfruit i jablečný ocet příznivě působí na náš organizumus a na metabolismus. Naordinujte si fresh dvakrát denně, vždy půl hodiny před hlavním jídlem po dobu alespoň 2 týdnů. Suroviny: 1 růžový grepfruit 1 lžíce bio jablečného octa 1 lžička meduČíst více
Kapustový smoothie s kokosem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Kapusta je královna zeleniny. Je to „superfood“, které léčí. Kapustové smoothies a jiné recepty od nás můžete čekat často. 2 porce 1 banán, nakrájený 1 hrnek ananasu nakrájeného na kostky (cca 1/4) 4 listy kapusty, pokrájené/nasekané na hrubo 2-4 lžíce kokosovéhoČíst více
Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra. Suroviny: (proČíst více
3× quinoa k snídani
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
V zimě přijdou vhod teplé snídaně. Quinoa obsahuje kompletní bílkoviny, takže je vhodná pro vegany a vegetariány. Navíc je přirozeně bezlepková. Uvedené recepty neobsahují mléko, takže jsou vhodné pro osoby trpící různými alergiemi. Suroviny: (cca 4 porce) 2 dclČíst více
Polévka z červené řepy s křenem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Nevšední kombinace řepy a křenu vyčistí dutiny a podpoří imunitní systém. Suroviny (4 porce) 4-5 bulev pevné menší červené řepy, v průměru 4-5 cm 1 kyselé střední jablko 1 mrkev, nemusí být křen mořská sůl cukr (demerara) max 1Číst více