Domácí kečup
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Domácí kečup

V rajčatech obsažený lykopen se tepelnou úpravou lépe uvolňuje a tak budou antioxidační účinky tohoto kečupu lepší, než kdybyste jedli syrová rajčata.  Suroviny: 10 zralých rajčat špetka soli lžíce olivového oleje Příprava: Rajčata omyjeme, rozkrojíme na půl a dáme naČíst více

Pomazánka z kešu a červené papriky
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Pomazánka z kešu a červené papriky

Kešu oříšky obsahují spoustu vitamínu B, hořčíku a železa a jsou dobré pro dobrou psychickou kondici.  Suroviny: 4 červené papriky 1 balení nepražených, neslaných kešu (100 g) Postup: Papriky nakrájíme na plátky, dáme do trouby, kterou nastavíme na grilování. AsiČíst více

Burgery z cizrny a kapusty
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Burgery z cizrny a kapusty

  Tentokrát jsme se rozhodly představit recept, který je velmi nenáročný na suroviny, i peněženku, zároveň obsahuje hodně živin. Hodí se skvěle jako svačina na cesty, nebo jako oběd do krabičky do práce.   Pro 6 osob Suroviny: 1 baleníČíst více

Domácí muesli
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Domácí muesli

Zkuste si udělat domácí muesli. Budete tak mít jistotu, že v něm nejsou žádné skryté cukry, ořechy si můžete nakombinovat podle chuti a vydrží do zásoby. Suroviny: Ve skutečnosti je to na vás. Vybírejte ovoce sušené doma, nebo mrazem, vyhněteČíst více

Salát z čočky a petrželky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Salát z čočky a petrželky

Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3.   Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více

Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa s houbou shiitake

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí.   Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více

Metabolický fresh
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Metabolický fresh

Grepfruit i jablečný ocet příznivě působí na náš organizumus a na metabolismus. Naordinujte si fresh dvakrát denně, vždy půl hodiny před hlavním jídlem po dobu alespoň 2 týdnů. Suroviny: 1 růžový grepfruit 1 lžíce bio jablečného octa 1 lžička meduČíst více