Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Karamelová jablka bez cukru
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Jablka obsahují spoustu vitamínu C a na podzim a v zimě jsou v obchodech snadno dostupná. Vyzkoušejte tuhle zdravou vánoční alternativu, namísto tradičního cukroví. Suroviny: (pro 4 – 12 osob) 1 1/2 hrnku vypeckovaných sušených datlí 1/2 hrnku ovesnéhoČíst více
Salát z červeného zelí
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Lehká příloha k rybě, masu a nebo jenom tak. Suroviny 4 porce 1/2 hlávky červeného zelí 1 fenykl 1 červená paprika 2-3 lžíce jablečného octa 2 lžíce olivového oleje extra virgin špetka mořské soli pepř Postup: NakrájejteČíst více
Nejle-pčí čaj na chřipku
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Bez je silné antivirotikum – ideální bylina, která by nikomu na podzim a v zimě doma neměla chybět. Suroviny (1 porce) 300 ml vody 1 sáček bezového čaje (příp. 1 polévková lžíce sypaného) 1/2 – 1 lžíce čerstvého zázvoruČíst více
Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více
Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 malé dýně hokaido 1 kumara 1 balení uzeného tofu (cca 150Číst více
Hřejivý fresh se špenátem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kombinace ovoce a zeleniny, která vás v zimě spolehlivě zahřeje a chutí příjemně překvapí. Ingredience: (získáte 350 ml šťávy) 1 1/2 jablka 1 hruška 70 g čerstvých špenátových listů 0,5 cm čerstvého zázvoru špetka kurkumy Příprava: Ovoce a zeleninuČíst více
Jam z červené cibule
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem. Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více
Kozí jogurt s quinoou, ořechy a javorovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Jogurt z kozího mléka je vhodnou alternativou při alergiích na kravské mléko. Doplněný o směs ořechů, quinou a javorový sirup vám poskytne téměř všechny živiny, které potřebujete na snídani. Suroviny: (2 porce) kelímek jogutrtu z kozího mléka 5 lžicČíst více
Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více