3x zálivka na salát
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

3x zálivka na salát

Bylinková 2 lžíce panenského olivového oleje 2 lžíce najemno nasekaných bylinek (např. bazalka, petrželka) 1 lžička octa balsamico kapka citrónu špetka čerstvě namletého barevného pepře Bazalka je protizánětlivá a příznivě působí na trávení, petrželka obsahuje hodně vitamínu C. Zálivku s bazalkouČíst více

Domácí muesli
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Domácí muesli

Zkuste si udělat domácí muesli. Budete tak mít jistotu, že v něm nejsou žádné skryté cukry, ořechy si můžete nakombinovat podle chuti a vydrží do zásoby. Suroviny: Ve skutečnosti je to na vás. Vybírejte ovoce sušené doma, nebo mrazem, vyhněteČíst více

Salát z čočky a petrželky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Salát z čočky a petrželky

Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3.   Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více

Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa s houbou shiitake

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí.   Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více

Metabolický fresh
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Metabolický fresh

Grepfruit i jablečný ocet příznivě působí na náš organizumus a na metabolismus. Naordinujte si fresh dvakrát denně, vždy půl hodiny před hlavním jídlem po dobu alespoň 2 týdnů. Suroviny: 1 růžový grepfruit 1 lžíce bio jablečného octa 1 lžička meduČíst více

Kapustový smoothie s kokosem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Kapustový smoothie s kokosem

Kapusta je královna zeleniny. Je to „superfood“, které léčí. Kapustové smoothies a jiné recepty od nás můžete čekat často. 2 porce 1 banán, nakrájený 1 hrnek ananasu nakrájeného na kostky (cca 1/4) 4 listy kapusty, pokrájené/nasekané na hrubo 2-4 lžíce kokosovéhoČíst více

Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Pečený karas s citrónem

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra.   Suroviny: (proČíst více