Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Posthalloweenské dýňové muffiny
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Dýně má spoustu skvělých vlastností, mimo jiné i neutrální chuť a tak se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Přísady: (na 12 menších a 2 větší muffiny) 1/2 malé dýně 2 hrnky špaldové mouky 1 hrnek jemných ovesných vloček 1Číst více
Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 malé dýně hokaido 1 kumara 1 balení uzeného tofu (cca 150Číst více
Polévka z restované dýně, červené řepy a červené cibule s rozmarýnou
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Polévku můžete připravit z čerstvých surovin nebo i ze zbytků pečené zeleniny, co vám zůstala od večeře. Zde je recept od začátku. Suroviny (4 porce) 1/4 oloupané dýně hokaido na větší kostky 2 řepy oloupané a nakrájené na větší kostkyČíst více
Pečená zelenina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Selekce podzimní zeleniny v tom nejlepším světle. Suroviny: (6 porcí) 2 kumary na kostky 1/4 dýně hokaido na kostky 3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky 3 palice česneku vcelku, oloupané ale nerozdělené 3 lžíce olivového oleje 2-3 větvičkyČíst více
Jáhly s aronií
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je černá jeřabina a taky významný antioxidant a zásobárna hromady vitamínů. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel 3 lžíce čerstvé (případně zmražené) aronie 1 lžíce rozdrceného lněného semínka 1 lžička skořice 2 lžíce sirupu z agáve Příprava:Číst více
Svařené víno
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce) 250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici aČíst více
Smoothie z jahod, kozího jogurtu a vanilky
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Kozí mléko je zdravější, a pro náš organismus snesitelnější, alternativou mléka kravského. A ještě snesitelnější než mléko je jogurt, tak si zkuste si udělat tohle růžové smoohtie a dejte si ho třeba na svačinu. Suroviny: (na 2 porce) 600Číst více
Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg
Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu. Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více
Vejce do skla
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Když vejce, tak samozřejmě z bio chovu, nebo nějakého ekologicky šetrného. Suroviny: (pro 2 osoby) 4 bio vejce 4 lžíce octa sůl pepř Příprava: My připravujeme každé vejce zvlášť, protože chceme mít jistotu, že budou krásně vypadat. JeČíst více