Jednoduchý salát, který zvládnete připravit během pár minut vám dodá energii a pomůže doplnit důležité bílkoviny i omega 3. Suroviny: (2 porce jako hlavní jídlo) 240 g uvařené čočky (může být i z plechovky) 120 g bílých fazolí 1/4Číst více
Salát z čočky a petrželky
Salát s avokádem a špenátem
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Jedna hrst špenátů obsahuje skoro 20 % doporučené denní dávky vlákniny, což je dobré pro trávení a proti zácpě. Špenát udřžuje nízký krevní cukr a zamezuje přejídání. Přísady: (pro 2 osoby) 200 gramů baby špenátu 1 avokádo 2 lžíceČíst více
Quinoa s houbou shiitake
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Quinoa je skvělým zdrojem kompletní bílkoviny a shiitake je výborná při podpoře imunity. Jedna pochází z latinské Ameriky, druhá z Asie a spolu tvoří elixír zdraví a explozi chutí. Suroviny: (2 hladové osoby) 8 klobouků houby shiitake (pokud jsouČíst více
Pečený karas s citrónem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Sladkovodní ryby jsou zdrojem zdravých tuků i lehce stravitelných bílkovin. Zpravidla obsahují méně těžkých kovů než ryby mořské. I když karas nepatří zrovna mezi perly našich vod, při správné úpravě je chuťově velmi dobrý. Jako alternativu lze zvolit kapra. Suroviny: (proČíst více
Marocký jehněčí tažín s bramborami
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Provoňte si zimní večer Marokem. Suroviny (2 Porce) 200gr jehněcí plecko vcelku připadně rozkrojené na 2 kusy 1 červená cibule nakrájená na hrubo 2 stroužky česneku nasekané na hrubo 1 střední brambora omytá se slupkou nakrájená na větší kousky 1Číst více
Krůtí medailonky a červená čočka po indicku
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Červená čočka je jedna z lépe stravitelných luštěnin a přesto vám dodá spoustu živin, bílkovin i vitamínů (např. B). Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtích prsou 1 hrneček červené čočky 3 středně velká rajčata 1/2 cibule 1 stroužekČíst více
Marinované tofu s kumaro-dýňovým pyré
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Perfektní kombinace pro vegetariány. Bílkoviny získáte z tofu a dýně s kumarou doplní další potřebné výživné látky, jako třeba vitamín B a železo. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 malé dýně hokaido 1 kumara 1 balení uzeného tofu (cca 150Číst více
Jam z červené cibule
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Červená cibule je plná antioxidantů, vhodná při alergiích nebo problémech se srdcem. Suroviny: (4-6 porcí) – k sýru, rybě či masu 500gr červené cibule 1 lžička olivového oleje (vhodného k tepelné úpravě) 3 pol. lž. balsamikového octa 1 pol. lž.Číst více
Pečená zelenina
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Selekce podzimní zeleniny v tom nejlepším světle. Suroviny: (6 porcí) 2 kumary na kostky 1/4 dýně hokaido na kostky 3 červené cibule oloupané a rozkrojené na čtvrtky 3 palice česneku vcelku, oloupané ale nerozdělené 3 lžíce olivového oleje 2-3 větvičkyČíst více
Svařené víno
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Červené svařené víno zahřeje, zlepší oběhový systém a zklidní nervovou soustavu. Suroviny (2 porce) 250 ml červeného vína 1-2 hřebíčky 1 skořice 1 badyán špetka čerstvého nastrouhaného zázvoru Víno vlijte do hrnce, přidejte hřebíček a skořici aČíst více