Krůta je nejzdravější drůbež a kořenová zelenina je dobrým zdrojem vlákniny. Suroviny: (pro 2 osoby) 400 g krůtího masa 2 mrkve 2 petržele 1 kumara 1 větší cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, jalovec, rozmarýn 200 ml červeného vínaČíst více
Krůta na víně a rozmarýnu s pečenou kořenovou zeleninou
Genmai Miso
Autor příspěvku: Kateřina Boesenberg

Antioxidační nápoj, který chrání proti stárnutí a podporuje zdraví zažívacího traktu. Suroviny: (1 porce) – jako čaj, jako polévka, pro zahřátí, a nebo jenom tak 1 polévková lžíce misa GENMAI (miso z hnědé rýže) 50 gr přírodního tofu Příprava:Číst více
Jáhly s granátovým jablkem a datlovým sirupem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Snídaně s vůní jihu. Datlový sirup, oproti běžným sladidlům, nepřekyseluje žadludek, neboť má vyšší pH. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/2 skleničky jahel zrníčka z půlky granátového jablka 1 lžíce rozdrceného lněného semínka a mandlí 2 lžíce datlového sirupu Číst více
Pstruh na modro s bramborem, špenátem a pórkem
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Králičí hřbet s dýní a kumarou
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková

Dýně, kumara i červená cibule patří mezi doporučené zimní superfoods. Suroviny: (pro 2 osoby) králičí hřbet 1 kumara 1/4 dýně 1/2 červené cibule 2 stroužky česneku špetka soli čerstvě rozdrcený barevný pepř (5 kuliček) 2 snítky rozmarýnu 2 snítkyČíst více
Dýňová polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou
Autor příspěvku: host

Neporazitelná podzimní kombinace superfoods, která zasytí i zahřeje. Suroviny: (pro 2 osoby) 1/4 hrnku červené čočky 1/2 kumary 1/4 dýně 1 nastrouhaná mrkev 1/2 červené cibule lžíce ghí sůl, pepř Příprava: Veškerou zeleninu omyjeme a oloupeme. Cibuli nasekáme naČíst více