Tato zapomenutá, lehce plevelná, bylinka má velmi všestranné použití, úlevu přináší nejen při kašli, ale i při virózách, bolestech pohybového aparátu či PMS. A to není vše…
Zběhovec plazivý – pozapomenutý pomocník nejen při kašli
Fermentované potraviny jsou balzámem nejen na trávení
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Fermentované potraviny vyrovnávají střevní mikroflóru, udržují zdraví zažívacího traktu, bojují proti zánětům v organismu a jsou důležité v prevenci kožních problémů a vzniku civilizačních chorob.
Jarní bylinky III – jitrocel a pampeliška
Autor příspěvku: Dagmar Škodová
Zdravotní benefity pampelišky a jitrocele, doplněné o recept na salát z pampeliškových listů.
Aronie, zázračná jeřabina
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Aronie je plná antioxidantů, které jsou důležité v období chřipek, nebo pro pacienty s diabetem či kardiovaskulárními nemocemi.
Beluga – kaviár mezi luštěninami
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Vláknina obsažená v černé čočce snižuje cholesterol a stabilizuje hladinu krevního cukru. Zkuste náš jehoduchý recept na čočku s tempehem a špenátem, který je součástí článku.
Rok 2016 patří fazolím
Autor příspěvku: Iveta Kulhánková
Lušteniny byly vybrány jako potravina roku 2016. Jsou levné, snadno dostupné a flexibní na přípravu. Navíc mají mnoho zdravotních benefitů.